Capítol 14 – Bufeu, bufeu, que el món s’acaba

Ser competitiu és bo o és dolent? Per què quan pensem en l’èxit ens oblidem de la resta i només pensem en nosaltres mateixos? Fins on estem disposats a arribar per a aconseguir el nostre treball somiat? Quatre candidats a ocupar un lloc executiu en una multinacional s’enfronten a l’última prova. Però no tot és el que pareix i a poc a poc s’aniran revelant les estratègies de cadascun per a aconseguir el seu objectiu.

El método Grönholm és una obra teatral escrita per Jordi Galceran que el productor i actor Diego Braguinsky ha portat als escenaris valencians. L’equip de Les cinc llunes va visitar el teatre i va parlar amb l’elenc artístic en un dels assajos.

L’obra retrata la crueltat dels mètodes de selecció que fan servir alguns departaments de recursos humans. Guardonada amb un premi Max al millor text teatral, ha sigut representada en més de 60 països i l’han vista més de dos milions d’espectadors.

El nostre és un teixit únic de sales de cinema. La majoria de les sales valencianes estan regentades per empresaris també valencians, no per empreses multinacionals com ocorre habitualment en altres territoris. Un altre fet a destacar és el nombre d’autocines que tenim en relació a tot l’Estat espanyol. L’objectiu de l’IVAC (Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia) és conservar la singularitat d’aquest ecosistema particular d’espais de projecció.

Carles Dénia i Spanish Brass

Aperitiu musical suculent de la mà de Carles Dénia, icona del cant popular valencià, compositor i guitarrista amb qui els Spanish Brass van publicar el disc Mira si hem corregut terres, distingit als Premis Carles Santos de la Música, en la categoria de millor disc de música tradicional. 

Spanish Brass

Una fuga de Bach, una cançó popular, una peça coral, música contemporània, un concert per a xiquets, un pianista, una banda de música, un guitarrista, una orquestra o una balladora… No hi ha repertori o estil ni formació o artista que es resistisca a Spanish Brass, el quintet de metall valencià més internacional, guardonat amb el Premi Nacional de Música 2020 del Ministeri de Cultura.

Parlem amb Carlos Benetó (trompeta), Juanjo Serna (trompeta), Manuel Pérez (trompa), Inda Bonet (trombó) i Sergio Finca (tuba) i gaudim de la seua música en directe. En aquest cas escoltem la peça Le Coucou de Louis-Claude Daquin.

Compromés amb la nova creació, el grup ha estrenat més de 150 obres per a quintet de metall dels més variats estils i ha tocat amb artistes i formacions de tota classe. Veiem una interessant mescla dels Spanish Brass i Al Tall, barrejant estils en una interpretació del clàssic Tio Canya.

Els festivals SBALZ (acrònim d’Spanish Brass Alzira) i Brassurround Torrent s’han consolidat com dos esdeveniments formatius de primer ordre a escala internacional.

En el seu últim projecte per a públic infantil i familiar, Un po di Fellini, Spanish Brass i l’actriu Maite Gil fan un recorregut musical a través dels somnis i els records de Giulietta Masina, esposa i musa del director de cine italià Federico Fellini.

Gran part del seu treball es pot escoltar en els vint-i-set treballs discogràfics que mostren les seues múltiples facetes.

Alguns d’ells han sigut guardonats amb els Premis Carles Santos de la Música. Com Les Aventures de Monsieur Jules amb Albert Guinovart, premiat en l’edició de 2020.

Redacció Cristina Quílez, Saray Puchades i Guillem Nicolàs
Producció Estela Martínez
Assessorament lingüístic Glòria Banyuls
Edició Francesc Bosch
Realització Arnau Múria
Disseny sonor Tere Núñez
Direcció Amàlia Garrigós

Continguts multimèdia Borja Pons